Vacature Pedagogisch Medewerker (22 uur)

Stichting Peuterspeelzalen Leiden (SPL) biedt peuteropvang en buitenschoolse opvang voor kinderen van 2-13 jaar. SPL heeft 33 peuteropvanglocaties en twee BSO-locaties in Leiden, Voorschoten, Lisse en Noordwijk. Wij werken samen met andere organisaties die zich richten op het welzijn en de opvoeding van het jonge kind. Zo kunnen wij bij vragen of zorgen over de ontwikkeling en opvoeding van peuters ondersteuning bieden aan ouders en kind. 

Voor onze antroposofische peuterspeelzaal de Gouden Poort in Leiden zoeken wij

een pedagogisch medewerker voor 22 uur per week

De Gouden Poort is een vrije peutergroep waar kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar dagelijks welkom zijn. Er wordt vanuit de antroposofische pedagogie gewerkt. In het kort omschreven gaat deze pedagogie ervanuit dat het kind een vermogen heeft om zich zelfstandig te ontwikkelen, door zich te oriënteren op het doen en laten van de volwassenen om zich heen.

Het zelf doen en ontdekken staat bij ons dan ook centraal, waarin het kind de juffies en de andere kinderen om hem heen nabootst en wij erop toezien dat het spel en de onderlinge omgang harmonieus verlopen.

Het vaste ochtendritme, jaarritme, de natuurlijke materialen en goede biologische voeding spelen daarnaast een belangrijke rol; wij bakken dagelijks onze broodjes.

Met aandacht en zorg wordt er een warme, omhullende en uitnodigende omgeving gecreëerd waarin het kind goed tot spel komt en zijn eigen kwaliteiten, die het in zich draagt, beleeft en ontwikkelt.

Wat heb jij te bieden?
 • Je hebt ervaring in de peuteropvang
 • Je vindt het belangrijk dat kinderen zich spelenderwijs blijven ontwikkelen
 • Je wil graag werken volgens de antroposofische pedagogie
 • Je betrekt ouders en samenwerkingspartners bij de ontwikkeling van de peuters
 • Je hebt een professionele houding, en bent communicatief en pedagogisch sterk
Dus lever jij graag een bijdrage aan de ontwikkeling van peuters? En doe je dit met veel energie en geduld? Reageer dan snel als je voldoet aan de volgende kwalificatie-eisen.
 • Je bent minimaal in het bezit van een relevante MBO 3 opleiding, bijvoorbeeld gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Antroposofische Kinderopvang of Pedagogisch Medewerker en bereid een opleiding in de antroposofie te doen.
 • Je hebt taalniveau 3F of je bent bereid dit te behalen.
Wat biedt SPL?
 • Wij bieden een fijne en interessante baan met ruimte voor eigen inbreng. Het gaat om een functie voor 22 uur per week, verdeeld over 4 dagdelen.
 • Inschaling conform cao kinderopvang in schaal 6.
 • Wij hebben een goede pensioenvoorziening en een eindejaarsuitkering.
 • Je hebt, middels een compensatieregeling, alle schoolvakanties vrij. Tijdens de schoolweken werk je gemiddeld 3 uur extra om de schoolvakanties vrij te compenseren. Dat betekent dat je gemiddeld 25 uur per week werkt.
 • Ook hebben we een regeling voor reiskostenvergoeding en een tegemoetkoming in je aanvullende zorgverzekering. We bieden graag (interne) scholing aan.
Solliciteren op deze prachtige functie?

Mail dan zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 25 november jouw cv met motivatie naar solliciteren@splopvang.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de teamleider, Trees Stoffels, bereikbaar via e-mail t.stoffels@splopvang.nl en via telefoonnummer 06-510 71 867.

Nadere informatie over de Gouden Poort kun je vinden op deze website goudenpoortleiden.nl en op splopvang.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld